Binnenkort presentatie van zes koop- en acht huurwoningen in Zwartemeer

Zwartemeer – Eind 2020 worden in Zwartemeer de bouwplannen van Fase 1 in het Kniepveen opgestart. In de 1e Fase vind de bouw van zes koopwoningen en in Fase 2 worden er acht sociale huurwoningen gerealiseerd. De presentatie van de vergevorderde plannen door de betrokken bedrijven vinden binnenkort plaats.

Bouwbedrijf Gebr. Wolken en Bouwkundig Ontwerp en Adviesburo Walda hebben in opdracht van de Dorpsraad van Zwartemeer aan de ideeën van de afgelopen tijd definitief vorm kunnen geven. De plannen zijn in de opstartfase in een plezierige en vruchtbare samenwerking met de Gemeente Emmen en Lefier verder uitgediept en hebben nu een definitief stadium bereikt.

Presentatie Fase 1

“Er komt binnenkort een presentatie, maar vooraf mag er nu al door eventuele belangstellenden gereageerd worden” zegt Wietze Wolken van het gelijknamige bouwbedrijf. “Hiervoor mag er contact met mij opgenomen worden. Stuur een email naar info@bouwbedrijfwolken.nl met je naam en telefoonnummer erin, of bel mij rechtstreeks op mijn mobiele nummer: 06 – 22 74 71 93.”

Zes koopwoningen Fase 1

De vergevorderde plannen laten de bouwplannen van zes koopwoningen zien, drie eenheden van het type twee onder 1 kap. Het worden onderhoudsarme, energie neutrale woningen. Dus zonder gasaansluiting en met zonnepanelen, helemaal compleet! “En er zijn mogelijkheden te over, bijvoorbeeld met of zonder berging” zegt Wolken. En de locatie? “Helemaal prachtig! De bouwkavels zijn gelegen aan de rand van Zwartemeer, het Kniepveen met zicht op de kinderboerderij. plattegrond_23-05-2020-Kniepveen

Acht huurwoningen Fase 2

Lefier laat in Fase 2 acht levensloopbestendige, sociale huurwoningen speciaal voor ouderen bouwen. Door de toenemende vergrijzing is er steeds meer vraag naar senioren woningen. Er is ook al een naam bekend dat een verwijzing is naar de zware werkzaamheden die de mensen vroeger in het veen verrichtten: “Verveendershof”. Er zullen twee eenheden van ieders vier woningen gelegen aan een hofje met een gezamenlijke tuin komen. Deze worden volgens de nieuwste inzichten en technieken, energie neutraal gebouwd.

Vervolgens zijn er plannen voor nog eens 2 eenheden van ieders 4 huurwoningen en daarnaast nog eens 4 koopwoningen van het type 2 onder 1 kap of 2 vrijstaande woonhuizen. “Maar deze plannen zijn nog niet helemaal definitief en kunnen ook nog gewijzigd worden” geeft Wolken aan. “Maar zoals al in het begin vermeld, binnen een niet al te lange termijn wordt er een presentatie gehouden” aldus aannemer Wolken.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024

Build by MediaSL